Jó eredménnyel zártak

Hamarosan visszatérnek a Pesa-villamosok

Jó eredménnyel zárta az immár második 1000 kilométeres tesztet a szegedi Pesa-villamos, így a Közlekedési Hatóság engedélyével, két napon belül újraindulhat a flotta, amit két hete állított le a Szegedi Közlekedési Kft., miután egy szoftverhiba miatt meghibásodást észleltek.

2013.05.14 01:29MTI

Tóth István Tibor, a cég ügyvezető igazgatója közölte: már csak az engedélyre van szükség a flotta újraindításához. 

A vezető hozzátette: 10-20 millió forint kötbért kaphat a cég a meghibásodás miatt, de a pontos összeget még vizsgálják. A szoftverhiba miatt a szegedi villamosok két hete álltak le, majd a program frissítése után 1000 kilométeres próbautat tettek meg az egyik járművel. 

Ez azonban újabb hibát jelzett, így a szoftver újabb módosítása után a múlt héten újraindult a teszt. A Délmagyarország című napilap korábban megírta: elővigyázatosságból a Szegedi Közlekedési Kft. szakemberei kivonták a forgalomból a kilenc új Pesa villamost Szegeden. 

Amíg a hiba fennáll, addig a régi Tatrák szállítják az utasokat. Tóth István Tibor ügyvezető tájékoztatása szerint a folyamatos meghibásodások - közöttük fékhibák - miatt elővigyázatosságból kellett ilyen súlyos döntést hozniuk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.