Az egyedi építésű az igazi

A Ferrari márkajelzés kötelez

A Fioravanti még az idén elkészítené egyedi karosszériájú Ferrariját.

2008.06.06 08:45ma.hu

Míg kezdetben szokásos volt, hogy a maranellói gyár csak a műszaki alapjait dolgozta ki az autóinak, a külsejének megformálását pedig kisebb karosszéria építő cégekre bízta, addig az elmúlt 50 évben egy-egy kivételtől eltekintve csak a gyár által jóváhagyott autók kaphatták meg a Ferrari márkajelzést. 

A Pininfarina P4/5 és a Zagato 575 GTZ azonban felhívta a figyelmüket arra, hogy az egyedi karosszériájú autókra meglehetősen nagy lenne az igény. Ennek apropóján döntöttek úgy, hogy a Fioravantinak, a Pininfarinának és a Zagatónak még akár alkatrészeket is adnak, amennyiben elkészítenek néhány egyedi autót. Pontosan meghatározták azonban, hogy mely típusok alapjaira építkezhetnek, így egy ideig az 599 GTB Fioranot és a GT Californiát nem használhatják fel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.