Ferrari ötletek

Kiskaput talált a Ferrari a motorszabályokban?

Német lapértesülések szerint a Ferrari egy, a motorszabályokban elbújtatott kiskaput kihasználva, hozzávetőlegesen 25 extra lóerőt nyert a szezonnyitó Ausztrál Nagydíj után elvégzett módosításokkal.

2008.05.16 12:17f1vilag.hu

A jelenlegi szabályok egyértelműen kimondják, hogy csak abban az esetben lehet módosítani a motorokon, ha azzal növelik az egységek megbízhatóságát.

A német Bild c. lap azonban úgy tudja, hogy a Ferrari korábban elvégzett, a megbízhatóságot is javító módosításai, körülbelül 25 lóerős teljesítmény-növekedést eredményeztek. Az olaszok egyik, magát megnevezni nem kívánó szakembere elhintette, csapata új olajrendszere sokkal jobban működik, "gyorsabb az áramlás, ami nagyobb teljesítményt eredményez".

A Ferrari sajtószóvivője, Luca Colajanni azonban megerősítette, hogy csapata mindent a szabályok szerint végez, azok határait súrolva. A szabályok azt is kimondják, hogy az összes módosítást, melyet a motorokon elvégeznek, minden csapat számára elérhetővé kell tenni. Eddig azonban senki nem élt a feljelentés lehetőségével, pedig a Ferrari az Ausztrál-, és a Maláj Nagydíj között végezte el az ominózus "beavatkozást".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.