Kerékpárral időt lehet nyerni

Bringázz a Munkába! - közel ötezer résztvevő a kampányban

Közel ötezer biciklis összesen mintegy egymillió kilométert tekert szeptember 21. és október 25. között a BAM! Bringázz a Munkába! kampányban egy felmérés szerint.

2012.11.06 14:42MTI

A résztvevők kétharmada férfi, egyharmada nő volt. A válaszadók 12 százaléka öltönyben vagy kosztümben pattant reggelenként nyeregbe. A csinos ruhában való kerékpározás egyébként inkább a nőkre jellemző: kétszer annyian jelölték be ezt az opciót. A biciklisták 50 százalékát az eső sem riasztotta vissza, akkor is kerékpárral mentek munkába vagy iskolába, amikor mások letették a kétkerekűt - közölte a Magyar Kerékpárosklub kedden az MTI-vel.

Magyarországon a kerékpárral közlekedők aránya 43 százalék, Budapesten azonban csak 12-18 százalék.

A klub a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal együttműködve idén is megszervezte a 2007 óta zajló Bringázz a munkába! kampány őszi fordulóját azzal az üzenettel, hogy a kerékpárral időt lehet nyerni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.