Jövőre tilos az autókban füstölni

Nem lesz cigizés a bécsi taxikban

A városvezetés közölte: megszűnnek Bécsben 2012-től a dohányzó taxik.

2011.12.12 19:49MTI

Az intézkedés része annak a januárban életbe lépő csomagnak, amelyet a város társadalmi egyeztetést követően foganatosít.
   
A döntések között szerepel, hogy minden taxiban légkondicionáló berendezésnek kell lennie, és nagyobb hangsúlyt kell fektetniük a környezetvédelemre is: április 1-jétől az Euro 5-ös, 2015. szeptember 1-jétől pedig az Euro 6-os kritériumoknak kell megfelelniük a károsanyag-kibocsátást tekintve.
   
Régi kocsikat ezentúl nem minősíthetnek újonnan taxikká - vált ismertté. Az intézkedések célja, hogy nagyobb hangsúlyt fektessenek a minőségi utasszállításra.

   

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.