Csereberél a Nissan és a Chrysler

Kisautóért pickup: Chrysler-Nissan modellcsere

A Chrysler bejelentése szerint cseremegállapodás született az amerikai gyártó és a Nissan közt: egy japán kisautóért cserébe egy pickupot fejlesztenek ki, és a modelleket a másik neve alatt forgalmazzák majd.

2008.04.15 14:58ma.hu

A Chrysler hivatalos bejelentése szerint az amerikai autógyár cseremegállapodást kötött a japán céggel: egy-egy modellt fejlesztenek ki a másik számára.

A Nissan egy alacsony fogyasztású városi autót talál ki az amerikaiaknak, amit várhatóan az oppamai gyárban készítenek majd, és 2010-től Észak-Amerikában, Európában és más nemzetközi piacokon árulnak majd.

Cserébe a japánok egy új pickupot kapnak, amit 2011-től Észak-Amerikában árulnak majd. A speciális Nissan-koncepcióra épülő kocsit Mexikóban gyártják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.