Ne üljünk Navarába

Elbukott a törésteszten a Nissan Navara

Gyalázatosan rosszul szerepelt az EuroNCAp töréstesztjén a Nissan Navara: életveszélyesnek minősítették a pickupot, így persze meg is bukott a próbán. Sikerült hoznia a kínai kocsik színvonalát - amire nehéz lenne felvágni.

2008.02.26 19:20ma.hu

A Nissan Navara nagyon csúnyán leszerepelt az EuroNCAP törésteszten: a szokásos 64 kilométeres sebességnél éltveszélyes sérülésnek megfelelő károkat szenvedtek a tesztbabák.

Az alváz összerogyott az ütközés oldalán, az utascella eldeformálódott, a műszerfal erős térd- és combsérüléseket okozott. Veszélybe került továbbá a sofőr melkastájéka, illetve az elől ülők feje és nyaka is.

Az ok: a légzsákok és övfeszítők nem megfelelő időzítése - mint a gyár le is szögezte gyorsan, ezek csak a 2007 május-december között gyártott, 2008-as modellévű kocsikban vannak így hangolva. A szoftveren javítottak, ezzel háromcsillagosra tornászva fel az eredményt - legalábbis a Nissan szerint, az EuroNCAP még nem közölt új adatokat.

Biztos, ami biztos: a gyár a szóba jöhető kocsikra szervízkampányt hirdetett: javítják az életveszélyes elemeket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.