Árvíz

Bakonybánknál már tetőzik a Cuhai-Bakonyér

Bakonybánknál délután három óra körül kezdődött meg a Cuhai-Bakonyér tetőzése, amely Mezőőrsnél éjfél körül érheti el legmagasabb szintjét.

2014.09.12 18:17MTI
MTI Fotó: Krizsán Csaba

Mezőőrs térségében a délután egy óra előtti pár órában negyed métert emelkedett a vízszint, éjfélig pedig még mintegy harminc centimétert várnak a szakemberek, megjegyezve, hogy a térségben a medret - az elmúlt időszak csapadékos időjárása miatt - erősen benőtte a növényzet.

A katasztrófavédelem Győr-Moson-Sopron megyei szóvivője nem sokkal korábban azt közölte az MTI-vel: délután mintegy harmincan vettek részt a védekezésben Mezőőrsön, ahol lakóházakat veszélyeztet a megáradt Cuhai-Bakony-ér.

Ruskáné Takács Anita jelezte: közülük tizenöten helyi önkéntesek, tizenöten pedig a Győri Járás RAAB Önkéntes Mentőszervezet tagjai; mindannyian homokzsákokat töltenek és pakolnak a víz által veszélyeztetett épületek védelme érdekében. Korábbi közlése szerint a falu hídja mellett álló két ház udvarán már áll a víz.

Eközben munkagéppel erősítik, hosszabbítják a település sportpályája mellett korábban épített terelőgátat, amelynek erősítésére ötezer homokzsákot szállítottak a helyszínre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.