Árvíz

Elsőfokú árvízvédelmi készültség a Rába körmendi szakaszán

Intenzíven árad a Rába, Szentgotthárdnál pénteken délben még viszonylag alacsonyan tetőzött a vízszint, Körmendnél viszont már szükség volt az elsőfokú árvízvédelmi készültség elrendelésére.

2014.09.12 13:49MTI
freedigitalphotos.net/anankkml

A következő órákban további csapadék érkezésére és emiatt egy magasabb árhullám levonulására is számítanak a hidrológus szakemberek - közölte az MTI-vel pénteken a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság.

Gaál Róbert védelemvezető tájékoztatása szerint szombaton a másodfokú készültség elrendelésére is szükség lehet. Szentgotthárdnál 330 centiméter feletti, Körmendnél pedig 380 centiméter feletti vízállást valószínűsítenek.

Hozzáfűzte: a zsilipeket szükség szerint lezárják, gátőreik folyamatos járőr és figyelőszolgálatot tartanak, a kialakuló helyzetről pedig folyamatosan értesítik a vízi erőművek üzemeltetőit, az érintett önkormányzatokat, és a katasztrófaelhárításban együttműködő szervezeteket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.