Árvíz

Megindulhatott a vasúti forgalom Zalaszentjakabnál

A heves esőzések miatt péntek reggel öntötte el a víz Zalaszentjakabon a váltóházat, ezért szüneteltetni kellett a vasúti forgalmat.

2014.09.12 12:24MTI

Délelőtt újból megindult a vasúti forgalom Zalaszentjakab és Nagykanizsa között, ahol korábban egy váltóházat elöntött a belvíz - tájékoztatott a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Cseresznyés Dániel elmondta: a heves esőzések miatt péntek reggel öntötte el a víz Zalaszentjakabon a váltóházat, ezért szüneteltetni kellett a vasúti forgalmat, az utasokat vonatpótló buszokkal szállították. Délelőtt 10 óra után állt helyre a közlekedés, de a vonatoknak 20 kilométeres sebességkorlátozást rendeltek el.

A szóvivő kitért arra is, hogy a csütörtöki esőzések hatására Zala megye több településén okozott gondokat a villámárvíz és a belvíz. Nagykanizsán, a Principális-csatorna melletti Pivári utcában pedig továbbra is folyik a homokzsákos védekezés, illetőleg három szivattyút is üzemeltetnek a belvíz elvezetésére.

Gelseszigeten és Újudvaron csütörtök este sárfolyások alakultak ki, amit a közútkezelő takarított el. Alsórajkon a település patakján alakult ki villámárvíz, a partján álló egyik lakóingatlanból kitelepítettek három embert, a házat homokzsákkal védik.

Liszóban a Liszói-patakon a visszaduzzadásból alakult ki villámárvíz, ezért a település önkéntesei és polgári védelmi mentőcsoportja egy lakóingatlant homokzsákokkal vett körbe, így sikerült megóvni az elöntéstől. Magyarszerdahelyen a Kürtös-patak áradása veszélyeztetett több lakóingatlan, ezért nyúlgátat építettek, ami a patakot a mederben tartotta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.