Árvíz, Nagykanizsa

Ismét elérte múlt heti szintjét a Principális-csatorna

A vízmércén múlt vasárnap mérték az eddigi legmagasabb, 260 centiméteres vízállást, ami 12 centiméterrel haladta meg az 1993-ban mért korábbi rekordot.

2014.09.12 09:24MTI

Ismét elérte a múlt vasárnapi, rekordot döntő vízszintjét a Principális-csatorna Nagykanizsán - derül ki az Országos Vízügyi Főigazgatóság honlapjának adataiból.

Péntek reggel hét órakor elérte a 260 centimétert a csatorna vízszintje. A vízmércén múlt vasárnap mérték az eddigi legmagasabb, 260 centiméteres vízállást, ami 12 centiméterrel haladta meg az 1993-ban mért korábbi rekordot.

A szakemberek az elmúlt napokban arról adtak tájékoztatást, hogy a folyamatos, jelentős mennyiségű esőzés miatt Zalában mindenütt telített a talaj, és a vízfolyások medrében is az ilyenkor szokásosnál jóval magasabbak a vízszintek. A Principálison vasárnapra akár 290 centiméteres vízállás is kialakulhat. Az áradás miatt már csütörtökön lezártak egy utat Nagykanizsán, a közútkezelő tájékoztatása szerint pedig pénteken napközben valószínűleg teljes szélességében le kell zárni a 74-es főútnak az M7-es autópálya és az újudvari elágazó közötti szakaszát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.