Monszun

India: már több száz halálos áldozatuk van az áradásoknak

A napok óta tartó heves esőzések okozta áradások már mintegy 300 halálos áldozatot követeltek India északi részén, több ezer embernek pedig nyoma veszett - derült ki pénteken a hatóságok tájékoztatásából.

2013.06.21 14:11MTI

A beszámoló szerint még mindig közel 14 ezer embert eltűntként tartanak számon. Pénteken a mentőegységek megpróbálták elérni a külvilágtól elzárt elárasztott településeket, ahol körülbelül 50 ezren vesztegelhetnek. A nap folyamán helikopterekkel dobtak le élelmet a rászorulóknak, illetve kutattak túlélők után.

A monszuneső idén a vártnál két héttel korábban érkezett az ázsiai országba, és felkészületlenül érte a lakosságot.

A himalájai Uttarakhand és Himácsal Prades államban az utóbbi évek hasonló időszakához képest háromszor annyi eső hullott. Az indiai főváros, Újdelhi számos körzetében is súlyos a helyzet, mert a Gangesz és a Dzsammu folyó kilépett medréből.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.