Árvíz

Elsősorban a pincéket kell megvédeni az I. kerületben

Az önkormányzat nonstop információs vonalat hozott létre, a 06-1-458-3025-ös számon bárki jelezheti, ha segítségre van szüksége.

2013.06.09 12:51MTI
Fotó: MTI

Elsősorban a pincék ázhatnak be a főváros I. kerületében, ezért az önkormányzat azok kiürítésében, áramtalanításában is segítséget nyújt.

Blázsovics Lívia, az önkormányzat sajtóreferense vasárnap arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a Duna magas vízállása miatt a kerület kavicsos talajszerkezetű részein a talajvíz okozhat károkat a pincékben.

Az önkormányzat nonstop információs vonalat hozott létre, a 06-1-458-3025-ös számon bárki jelezheti, ha segítségre van szüksége. Az önkormányzat emellett telefonon értesítette a lakosságot arról, hogy ürítsék ki pincéiket és áramtalanítsák őket. Ezekben az önkormányzat Gazdasági Műszaki Ellátó és Szolgáltató Szervezete villanyszerelők bevonásával segít.

A sajtóreferens tájékoztatása szerint az esetleges kitelepítésekre is felkészültek, de erre valószínűleg nem lesz szükség.

Blázsovics Lívia azt is jelezte: a kerületi közterület-felügyelet, a polgárőrség és a rendőrség folyamatosan járőrözik, és figyeli a Duna-partot is, akárcsak Nagy Gábor Tamás (Fidesz-KDNP) kerületi polgármester, aki a helyszínen koordinálja a tennivalókat.

A sajtóreferens arról is beszámolt, hogy az előző napi, Batthyányi tér környékén a csatornákból feltörő víz két utcaszint alatti házat áztatott el, de már helyreállították a károkat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.