A pénzügyőrök lefoglalták

Engedély nélküli elektromos cigarettákat árultak a zalaegerszegi piacon

Engedély nélkül forgalmazott elektromos cigarettát foglaltak le a vám- és pénzügyőrök Zalaegerszegen, a piacon tartott ellenőrzés során.

2012.11.16 10:04MTI

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Nyugat-dunántúli Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának szóvivője, Cséve Szabolcs közölte: a NAV munkatársai az elmúlt napokban a zalaegerszegi piacon tartott ellenőrzés során az egyik árusítóhelyen 26 elektromos cigarettát és 260 darab magas nikotin tartalmú patront kínáltak eladásra.
   
A cigarettapatronokhoz használt nikotintartamú hatóanyag gyógyszernek minősül, annak forgalmazása feltételekhez kötött, és a kereskedő nem rendelkezett a nikotintartalmú e-cigaretták forgalmazásához szükséges engedélyekkel. Az e-cigaretták engedély hiányában történő forgalmazása ugyanakkor gyógyszerrendészeti szabálysértésnek minősül - jelezte a szóvivő.
   
A pénzügyőrök az e-cigarettákat lefoglalták, és szabálysértés miatt eljárást indítottak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.