Csaknem kétszáz helyszínt vizsgáltak

Razziázott a hosszú hétvégén a NAV

Csaknem kétszáz helyszínen vizsgálta a főváros éjszakai vendéglátóhelyeinek, éjjel-nappali vegyesboltjainak és taxisainak adózási fegyelmét az elmúlt hosszú hétvége egyik éjszakáján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). Az ellenőrzés eredménye megdöbbentő: az éj leple alatt a kereskedők és szolgáltatók fele követ el törvénysértést.

2012.10.27 10:33MTI

A közlemény szerint az ellenőrök nagy forgalmú éjszakai bárok, pubok vendégei között vegyültek el, nyugtát azonban csak elvétve kaptak. Hasonló volt a tapasztalat a személyszállítást végzők esetében: a legtöbben csak az ellenőrök bemutatkozása után nyúltak a taxaméterükhöz, hogy nyugtát nyomtassanak, de volt olyan is, aki engedély nélkül taxizott. A törvénysértések sora nemcsak a bevételek eltitkolásában merült ki, hanem sok esetben az illegális foglalkoztatásra és a jövedéki jogsértésre is kiterjedt.

A NAV azt írta: a tapasztalatok továbbra is indokolják, hogy - a több millió forint összegű bírság kiszabásán és a jogsértők bevallásainak utólagos vizsgálatán túl - mindaddig rendszeresen és akár a legszokatlanabb időpontokban is ellenőrizzen a fővárosban, amíg az adózási fegyelem nem javul, s amíg a bevallások nem a valós bevételeket tükrözik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.