Fiktív számlákkal igazoltak valótlan költségeket

NAV: kétszázmilliós erdészeti áfacsalás Somogyban

Két somogyi erdészeti társaságot csaknem 200 millió forint adócsalással gyanúsítanak.

2012.10.30 09:20MTI

A pénzügyi nyomozók a vállalkozásokat irányító három Zala megyei férfit őrizetbe vették, a Kaposvári Városi Bíróság mindhármukat előzetes letartóztatásba helyezte - közölte az ügyben nyomozást indító Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Dél-dunántúli Regionális Bűnügyi Igazgatóságának sajtószóvivője kedden az MTI-vel.

Ifkovics Andrea tájékoztatása szerint a két gazdasági társaság szabálytalanul forgalmazott erdészeti termékeket, fiktív számlákkal igazoltak valótlan költségeket, továbbá engedély nélkül kitermelt fával is kereskedtek.
   
A szóvivő elmondta: a két vállalkozás a könyvelésben szereplő hamis bizonylatokat másik három, számítástechnikai eszközök forgalmazásával foglalkozó cégtől szerezte be, az elcsalt általános forgalmi adó összege megközelíti a kétszázmillió forintot.
   
A pénzügyi nyomozók négy megyében húsz helyszínen tartottak házkutatást az ügyben érintettek lakó- és tartózkodási helyén, illetve a gazdasági társaságok székhelyén és irodáiban. Könyvelési iratokat, nyilvántartásokat, egyéb dokumentumokat, számítástechnikai eszközöket, erdészeti gépeket, szállítóeszközöket és egy szlovák rendszámú Audi személygépkocsit lefoglaltak, és zárolták a társaságok bankszámláját.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.