Sebészek mentették meg az eb életét

"Fényeskedjék néked a kutyád"? Lenyelte a karácsonyi izzósort!

Akár karácsonyi angyalkutya is lehetett volna, ha sikerül bedugni a csatlakozó végét, no meg ha nem lett volna életveszélyes a keverék eb számára.

2012.12.18 09:29ma.hu

A sebészeknek kellett közbeavatkoznia, amikor kiderült, hogy egy kutya lenyelt egy karácsonyi izzósort, miután alaposan meg is rágcsálta a fényes vezetéket. A hét éves keverék kan, Charlie az angliai Southampronban él, és imád minden apró-cseprő háztartási holmit összeszedni és megkóstolni, idén márciusban gazdája sálja is a gyomrában kötött ki, a kutya meg a műtőasztalon. Legutóbbi zsákmánya azonban akár az életébe is kerülhetett volna, ha a beleiben megsérül valamelyik izzó üvegburkolata.

Sharon Fay azonban álmában sem gondolta volna, hogy az eset megismétlődik, mert elmondása szerint a kutya semmi jelét nem adta annak, hogy ismét extrém falánkság vesz rajta erőt. Csakhogy egy napon döbbenten látta, hogy egy drót lóg ki az állat hátsó felén. Azonnal orvoshoz vitte, ahol a röntgen kimutatta, hogy már csak egy konnektor kell és a kutya belülről fog világítani. A műtét során egy darab cipőfűzőt is kiszedtek a gyomrából.

"Az évek során sok furcsa tárgyat láttam már, amit kutyák nyeltek le, zoknit, babákat, gumikacsát, de az általunk kezelt ebek között ez az első olyan eset, hogy egy karácsonyi izzósort evett egy állat" - mondta a The Daily Mirror című brit lapnak az állatklinika kezelőorvosa. "Egy ilyen típusú idegen test könnyen okozhatott volna belső sérüléseket, úgyhogy Charlie végtelenül szerencsés, amiért az üveg nem vágta át sem a száját, sem a torkát. De akár áramütést is szenvedhetett volna, ha olyankor harapja át a vezetéket, amikor a lámpa épp be van kapcsolva" - tette hozzá Sophie Bell doktornő.

Épp ezért fokozott figyelemre int minden állattulajdonost, és a karácsonyi szezonban ez mindenkire érvényes, amikor a kisállatok számára veszélyes apró díszítőelemek drasztikusan megszaporodnak a lakásban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.