Bevált a kísérlet, jöhet a jogosítvány?

Sofőriskolát nyitottak kutyáknak - és tényleg vezetnek!

Különleges képzést vezettek be egy új-zélandi kutyaiskolában, ahol az ebeket vezetni tanítják, már csak az a kérdés, hogy hogyan fognak KRESZ-ből és elsősegélynyújtásból levizsgázni.

2012.12.07 15:29ma.hu

Különleges kísérletre vállalkozott egy új-zélandi kutyakiképző-központ: három olyan ebet, amelyik már senkinek sem kellett, autóvezetésre kezdtek tanítani. Monty, az óriás snauzer, Ginny, az agár-keverék és Porter, az ugyancsak keverék fajtájú kutya az elmúlt heteket kemény tanulással töltötte, ezalatt összesen 10 alapvető és másodlagos elemet tanultak meg, amelyekre a vezetés során szükség van. A három kutya képes elindítani az autót, gyorsítani, sebességet váltani, és ami a legfontosabb: kormányozni.

A kiképző, Mark Vette nem titkolt célja, hogy a kidobott kutyáknak is esélyt adjon, hisz most be tudják bizonyítani, hogy akár mentőkutyaként is bevethetők megfelelő oktatás után. Mindazonáltal nem tagadta, hogy máris sikerült néhány rossz szokást felvenniük a négylábúaknak. "Pár napja túl gyorsan ment az autó és a mellette álló trénert el is ütötték" - ismerte be.

A kérdés már csak az, hogy valódi forgalomban hogyan fogják felismerni a táblákat, és hogy kell-e a jogosítvány megszerzése előtt KRESZ-vizsgát tenniük.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.