Három kilométeren át állt a kocsisor

Ha juh nincs, autó is jó: terelőkutya bénította meg a forgalmat

A vezetők elmondása szerint egyértelműen terelendő jószágnak nézte az autókat egy juhászkutya Svájcban, ezért addig ugrált közöttük, míg egy kupacba nem gyűjtötte őket.

2012.10.05 07:29ma.hu / MTI

Három kilométer hosszú kocsisort sikerült "összeterelnie" egy juhászkutyának Svájcban, miután ösztöneitől hajtva addig ugrált az úton a kocsik között, míg sikerült rájuk kényszerítenie az akaratát. Az Egg nevű településen autózók elmondása szerint teljesen egyértelműen látszott, hogy terelendő jószágoknak nézi az autókat, ezért az útra szaladt, a sofőrök pedig egymás után lassítottak le, hogy el ne üssék - így alakult ki rövid idő alatt a több kilométeres dugó.

Amikor elérte a célját, a kutya elégedetten ugrált végig a kocsik tetején. "Úgy tűnt, hogy mindannyiunkat össze akart terelni, akár egy juhnyájat" - idézte a "nyáj" egyik tagjának szavait a Central European News. A "kutyakomédiának" végül a rendőrség vetett véget egy kábító lövedékkel, csak azzal sikerült ártalmatlanná tenni az ebet, aki állatorvosok kezébe került. A gazdájáról nem szóltak a hírek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.