Torkán akadt egy falat csirke

Kutyája mentette meg a fulladásos haláltól

Aysha Perry biztos volt benne, hogy már csak másodpercei vannak hátra és iszonyú kínok között, fulladásos halállal fog véget érni az élete, amikor nagytestű kutyája ráugrott a hátára.

2012.10.25 17:29ma.hu

Amikor Aysha Perry félrenyelt egy falat csirkét és nem tudta felköhögni, azt hitte, eljött a vég és meg fog fulladni. A 18 éves angol lány a lakásuk nappalijában küzdött a levegőért, míg végül teljesen el nem hagyta az ereje és össze nem esett a padlón, miközben kétségbeesetten igyekezett elérni a telefont, hogy hívja a mentőket. Kutyája, a négy éves Sheba - egy nagytestű, japán akita fajtájú szuka - a konyhában aludt, amikor meghallotta gazdája köszködését.

A tetoválóművészként dolgozó lány később így mesélte a történteket: "A hatalmas mellső mancsával ütötte a hátam és a csirkedarab kirepült! Igaz, egy kicsit fájt, mert elég nagy méretű kutya, de nem panaszkodom. Aztán elkezdte nyalogatni az arcomat, hogy megbizonyosodjon róla, minden rendben van. Semmi kétségem nincs afelől, hogy pontosan tudta, mit csinál!"

Ha a kutya nincs ott, Aysha valószínűleg tényleg megfulladt volna, mert bár nem egyedül él a Sutton-in-Ashfield-i lakásban, lakótársa épp nem volt otthon abban az időben. "Az akiták meglehetősen kiszámíthatatlan fajták, és gyakran medvék leszorítására is használják őket. Sheba biztosan hallotta a fuldoklásom és érzékelte, hogy veszélyben vagyok."

Az eset óta természetesen hősként tekint a kutyájára és mint mondta, kapcsolatuk egészen különlegessé vált az a nap óta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.