Úgy vélték, haldoklik a játékállat

Plüsskutyáért törték össze a rendőrök a Mercedest

Közvetlen életveszélyt szimatoltak a figyelmes rendőrök, és miután nem került elő a felhúzott ablakú autó tulajdonosa, végül betörték az ablakot, hogy kimentsék... a plüsskutyát.

2012.04.02 13:29ma.hu

Attól féltek, túlhevül és elpusztul az autó hátsó ülésén fekvő kutya, ezért a járőröző rendőrök néhány másodpercnyi tanakodás után úgy döntöttek, a legjobb lesz, ha drasztikus módszerhez folyamodnak az életveszélyben lévő állat megmentése érdekében. Csak miután betörték a derült napsütésben álló Mercedes ablakát, akkor jöttek rá, hogy igencsak melléfogtak: az ülésen nem egy elalélt kutya hevert, és nem azért nem moccant, mert már annyira a végét járta, hanem mert ez valójában egy játékkutyus volt.

El lehet képzelni a tulajdonos döbbenetét, amikor az autójához visszatérve egy tátongó lyukat talált az ablak helyén, de szerencsére egy cédula is ott hevert, amelyen a rendőrök tudatták a 80 éves Gordon Williamsszel, hogy a hátsó ülésen talált spániel miatt rongálták meg a kocsit. A játék értéke egyébként mindössze 4,5 font, azaz nagyjából 1500 forint volt, míg az ablakcsere - aminek a kifizetését természetesen a rendőrség magára vállalta - ennél lényegesen több lesz.

"Azt hiszem, arra gondoltam elsőre, hogy teljesen idióták" - mesélte a károsult a The Sun című bulvárlapnak. A Little Willy nevű állatkát elmondása szerint nem sokkal korábban egy nyaraláson vette, de most úgy döntött, biztonságosabb, ha ezentúl a konyhájában, egy széken hagyja "aludni".

A rendőrség mindennek ellenére jogosnak tartja az akciót, és közölték: ez nagyszerű példája annak, hogy miért érdemes az autótulajdonosoknak alaposan megfontolniuk, mit hagynak a kocsijukban látható helyen. Mint kiderült, nemcsak a tolvajok és a rossz szándékú emberek törhetik be az autót egy-egy ártatlannak tűnő apróság miatt is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.