Játékpingvint mentettek a hatóságok

Ismét plüssállat vette palira a mentőket

Néhány hete egy élethű plüsstigris tréfálta meg a tűzoltókat, ezúttal egy pingvinnek dőltek be a mentők, amely egy sebes sodrású folyón úszott egy "jégtáblán".

2012.02.17 07:33ma.hu

Lakossági bejelentés alapján vonult ki egy komplett mentőegység a németországi Heidelbergben lévő Necker folyóhoz, ahol a telefonáló szerint egy pingvin úszott egy jégtáblán állva a fagyos víz tetején. A jelek szerint a pingvin valósággal odafagyott a jéghez és igencsak nagy bajban lehetett, mert egyáltalán nem mozgott, az állatszerető járókelők meg azonnal kétségbeesetten próbáltak segítséget hívni.

Csakhogy a mentés végére a csapatnak nem volt oka ünnepelni, annál nagyobb dühöt éreztek, amikor kiderült: csak a jégtábla volt valódi, a pingvint viszont szándékosan belefagyasztották, de életveszélyről még így sem lehetett beszélni, mert egy plüssállatért vonult ki a teljes egység.

Fotó: CEN


Nem ez volt a közelmúlt egyetlen hasonló átverése, néhány hete az amerikai Texas államban tette lóvá a tűzoltókat egy plüssállat, nevezetesen egy tigris, amely teljesen élethűen heverészett egy elhagyott szálloda tetején.

Egy évvel ezelőtt pedig ugyancsak a német hatóságok dőltek be egy műanyag hattyúnak, összesen 25 fő dolgozott a megmentésén. Utóbb kiderült: azt nem tréfás kedvű emberek tették oda, a horgászok szándékosan vetették be "madárijesztőnek" a halevő szárnyasok ellen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.