Hanyatt-homlok rohant a fenevad elől

Plüsstigris hozta a frászt a rövidlátó nőre

Újabb tökéletes utánzat tréfált meg, jobban mondva ijesztett halálra egy egyszerű járókelőt, az áldozat ezúttal egy német nő, aki a szürkületben inkább nem akart meggyőződni a vele farkasszemet néző tigris valódiságáról.

2012.03.30 09:29ma.hu

Nemcsak méretében, de kinézetében is teljesen élethű tigris okozott riadalmat és némi felfordulást a németországi Braunschweig városában, ahol egy kissé rosszul látó nő az esti szürkületben halálra váltan hívta a helyi rendőrséget. Bejelentése szerint épp az előző percekben találta szembe magát egy szabadon kószáló tigrissel az utca közepén.

Persze az állat nem annyira "kószált", sokkal inkább figyelmesen, már-már ugrásra készen figyelte kiszemelt áldozatát, aki viszont nem akarta megvárni a nyílt támadást, inkább megállt, óvatosan hátrálni kezdett és amikor már biztos távolságra került a még mindig őt bámuló fenevadtól, eszeveszett futásnak eredt.

Pár utcával odébb, amikor már biztos volt benne, hogy lerázta az állatot, akkor tárcsázta csak a rendőrséget, ahol az illetékes azonnal kirendelte a helyszínre a fegyveres osztagot, és egy vadállatszakértőt is kért, kábítólövedékkel felszerelkezve.

A "rohamosztag" azonban a megadott helyre érkezve lefújta az akciót, mert bebizonyosodott, hogy csak egy nagyszerű utánzat okozott kalamajkát, a plüsstigris most a kapitányságon várja "gazdáját". Ha nem jelentkezik érte senki, előbb-utóbb egy gyermekotthon kapja meg a bundás jószágot.

A 28 éves Sara Färber mindettől függetlenül nem érzi, hogy hibázott, véleménye szerint jobb félni, mint megijedni, és ebben a helyzetben valószínűleg más sem állt volna neki megböködni a ragadozót, hogy megnézze, igazi-e. Egyébként nem ő volt az egyetlen, akit megtréfált a játékgyártók gondos terméke: nemrégiben a texasi Houston egyik tűzoltóegysége vonult ki egy amúgy elhagyott szállodához, amelynek a tetejére feltelepedett egy vérszomjas plüsstigris.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.