17. század

A spanyol festészet aranykora Berlinben

Spanyolország 17. századi festőinek és szobrászainak alkotásait, a spanyol képzőművészet aranykorát mutatja be a berlini Gemäldegalerie új kiállítása 2016-ban.

2015.03.07 12:30MTI

Az El Siglo de Oro (Aranykor) munkacímű tárlatot 2016. július 1. és október 30. között rendezik a tervek szerint - jelentették be közleményükben a berlini állami múzeumok.

"A tárlat az egyik legambiciózusabb kiállítási projekt, amely ebben a témában Spanyolországon kívül megvalósul. A Siglo de Oro, a spanyol festészet arany évszázada, a nyugati kultúrtörténet legizgalmasabb fejezeteinek egyike" - áll az intézmény közleményében.

Mintegy 100 alkotást láthatnak a kiállítás látogatói, köztük El Greco, Velázquez, Murillo és Zurbarán műveit. A tárlat a madridi Museo Nacional del Prado, a valladolidi Museo Nacional de Escultura és a Müncheni Kunsthalle együttműködésével valósul meg.

A berlini állomás után Münchenben mutatják be a kiállítást 2016. november 25. és 2017. március 26. között.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.