Tech

A félvezetők globális eladása 15,2 százalékkal nőtt az első negyedévben éves szinten

A globális értékesítés tavaly 8,2 százalékkal, 526,8 milliárd dollárra esett.

2024.05.17 13:46MTI

Nőtt a félvezetők globális eladása az idei első negyedévben éves összehasonlításban, ugyanakkor márciusban havi szinten csökkenést jegyeztek föl - áll a világ vezető nemzetközi gyártóit tömörítő szervezet, a SIA honlapján.

A SIA számításai szerint világszinten 137,7 milliárd dollár értékben adtak el félvezetőket az idei első három hónapban, ami 15,2 százalékkal felülmúlta az egy évvel korábbit, de 5,7 százalékkal elmaradt a tavalyi utolsó három hónapitól.

A márciusi árbevétel 0,6 százalékkal csökkent februárhoz képest.

John Neuffer, a SIA elnök-vezérigazgatója szerint az eladások havi és negyedéves szintű visszaesése a szokásos szezonális trendet tükrözi. Azt mondta, hogy a piac várhatóan tovább nő az év hátralévő részében, idén összességében kétszámjegyű éves bővülés várható.

A félvezetőipar globális értékesítése tavaly 8,2 százalékkal, 526,8 milliárd dollárra esett az egy évvel korábbi, rekordszintű 574,1 milliárd dollárról.

Tavaly csak Európában nőtt a chipeladás, 4 százalékos bővülést jegyeztek fel. A félvezetők értékesítése Észak- és Dél-Amerikában 5,2 százalékkal, Kínában 14 százalékkal, Japánban 3,1 százalékkal, az ázsiai és csendes-óceáni régióban és másutt 10,1 százalékkal csökkent.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.