Állati

Gigantikus aligátort videóztak Floridában

Az aligátorok veszélyesek, mert erős állkapcsukkal és éles fogaikkal súlyos sérüléseket okozhatnak.

2024.06.14 13:10ma.hu

Floridában hatalmas aligátort észleltek, ami nagy riadalmat keltett a lakosok körében. Ezek az állatok rendkívül gyorsak vízben és szárazföldön egyaránt, és agresszív viselkedésük miatt különösen veszélyesek lehetnek. Az aligátorok a krokodilok közeli rokonai, és mindkettő a földtörténeti időkből, az őslények korából származik. Ezek a modern hüllők őseik, a dinoszauruszok közvetlen leszármazottai, amelyek már több millió éve élnek a Földön.

Emellett az állam több megyéjében vészhelyzetet hirdettek az áradások miatt. Az intenzív esőzések következtében számos terület víz alá került, nehezítve a mindennapi életet és a közlekedést. A helyi hatóságok fokozott óvatosságra intik a lakosságot, és arra kérik őket, hogy kövessék az evakuálási és biztonsági utasításokat. A mentési munkálatok folyamatosan zajlanak, hogy segítsenek a bajba jutottaknak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.