Külföld

Moszkva kiutasítja a brit katonai attasét

A tárca bekérette a brit nagykövetség egyik képviselőjét.

2024.05.17 10:59MTI

Oroszország kiutasítja Nagy-Britannia moszkvai nagykövetségének katonai attaséját, válaszul az Egyesült Királyság barátságtalan lépéseire - jelentette be csütörtökön az orosz külügyminisztérium.

A tárca bekérette a brit nagykövetség egyik képviselőjét, és kifejezte neki határozott tiltakozását London május 8-i "barátságtalan" döntése miatt, amelyet a brit fővárosban működő orosz nagykövetség védelmi attaséjával szemben hoztak meg.

"A brit diplomatát tájékoztatták, hogy a fenti döntésre válaszul a moszkvai brit nagykövetség védelmi attaséját, Adrian Coghillt persona non gratának nyilvánították. Egy héten belül el kell hagynia az Oroszországi Föderáció területét" - hangzott a Moszkvában kiadott tájékoztatás.

"Ezzel az intézkedéssel nem merül ki reagálásunk a brit fél május 8-án bejelentett barátságtalan oroszellenes lépéseire. Az eszkaláció kezdeményezőit tájékoztatni fogjuk a további válaszlépésekről" - közölte az orosz diplomáciai tárca.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.