Terror

Brüsszeli robbantások: az eredeti tervek szerint Salah Abdeslam is részt volna a támadásokban

A férfi a párizsi támadások után újabb terveket szőtt Brüsszelben és számos fegyverhez is hozzáférhetett.

2016.03.22 20:55MTI

Rendőrségi források szerint a keddi brüsszeli terrortámadásokban a tavaly novemberi párizsi merényletek feltételezett főszervezője, a néhány nappal ezelőtt elfogott Salah Abdeslam is részt vett volna a dzsihadisták eredeti tervei szerint - közölte a Politico című hírportál.

A neve mellőzését kérő magas rangú tisztségviselő úgy vélekedett, hogy a feltehetően Abdeslam rejtekhelyéül szolgáló lakásban talált robbanószerkezeteket talán a mostani támadások során akarták felhasználni a terroristák.

A belga külügyminiszter Salah Abdeslam pénteki brüsszeli őrizetbe vétele után arra figyelmeztetett, hogy a hónapokon át szökésben lévő férfi a párizsi támadások után újabb terveket szőtt Brüsszelben és számos fegyverhez is hozzáférhetett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.