Merénylet

Megszólalt Orbán Viktor a Robert Fico elleni merénylettel kapcsolatban

Sokkolta Európát a szlovák miniszterelnök elleni szerda délutáni merénylet. Egyik sem gondolta volna, hogy ma ez valós fenyegetettség lehet.

2024.05.15 16:24ma.hu

"Mély megdöbbenéssel értesültem a Robert Fico barátomat ért szörnyű támadásról. Imádkozunk a mielőbbi felépüléséért" - reagált Orbán Viktor a Robert Fico, szlovák miniszterelnök elleni merényletre a közösségi oldalán.

„Ki gondolta volna, hogy ilyen durva támadás történhet Közép-Európában?!” – írta Szijjártó Péter magyar külügyminiszter a Facebookon. „Reménykedünk a minél gyorsabb felépülésben, és imádkozunk is érte. Nagy szükség van Robert Ficóra a szlovák és az európai politikában” – posztolta.

az Új Szó híre szerint Jens Stoltenberg NATO-főtitkárt is „sokkolta és elborzasztotta” a Fico elleni merénylet. „Erőt kívánok neki a gyors felépüléshez. Robert Ficóra, a szeretteire és Szlovákia polgáraira gondolok” – írta az X-en.

Pedro Sánchez spanyol kormányfőt „elborzasztotta és felháborította” a szlovák miniszterelnök elleni támadás. „Spanyolország Robert Ficóval, családjával és a szlovák néppel áll ebben a rendkívül nehéz időben. Semmi sem igazolhatja az erőszakot” – írta az X-en.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.