Merénylet

Öt lövés dördült - túlélheti-e a merényletet Robert Fico? - videó

Hírzárlatot rendeltek el Szlovákiában, a legfőbb cél most a nyugalom.

2024.05.15 17:46ma.hu

Az Új Szó híre szerint Robert Fico egészségi állapotára vonatkozó információk embargó alatt állnak. A Markíza TV szerint a besztercebányai sürgősségi osztály orvosi személyzetétől elvették a mobiltelefonjaikat. Mint írják, Ficón CT-vizsgálatot végeztek. Azt, hogy milyen egyéb vizsgálatokon esett át, nem tudni.

Ficót a besztercebányai F. D. Roosevelt Egyetemi Kórházba szállították, ahol hírzárlatot rendeltek el. A Markíza arról ír, a kormányfőt a helikopterről hordágyon vitték a sürgősségi osztályra. Ficót egy lepedővel takarták le, így nem lehetett látni, eszméleténél van-e, illetve azt, mennyire súlyosak a sérülései.

A besztercebányai F. D. Roosevelt Egyetemi Kórház bejáratát körbeszalagozták a rendőrök. A helyszínen tartózkodik Zuzana Dolinková egészségügyi és Matú± ?utaj E±tok belügyminiszter.

Felszólították a pártokat, a közéleti személyiségeket, a harmadik szektort és a médiát, hogy közösen, határozottan ítéljék el a Robert Fico elleni támadást, és "ne támogassák cselekedeteikkel a gyűlöletkeltést Szlovákiában". Peter Pellegrini idő előtt befejezi külföldi tartózkodását.

A kormányhivatal az Új szó szerkesztőségéhez eljuttatott rövid közleményében arról ír, Ficót életveszélyes állapotban, helikopterrel szállították a besztercebányai kórházba, miután a beavatkozás szükségessége miatt túl sokáig tartott volna őt Pozsonyba szállítani. „A következő órák döntőek” – tették hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.