Közlekedés-közút

Forgalommal szemben hajtott egy kamionos az M30-ason

A sofőrrel szemben közlekedési szabálysértés elkövetése miatt helyszíni bírságot szabott ki a rendőrség.

2024.05.15 13:10MTI

Sávot és irányt is tévesztett az a lengyel kamionos, aki néhány kilométer hosszan szemben haladt a forgalommal az M30-as sztrádán április 30-án - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Azt írták, a sofőrrel szemben közlekedési szabálysértés elkövetése miatt helyszíni bírságot szabott ki a rendőrség.

Az adóhatóság beszámolója szerint a NAV Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei a "hajmeresztő látvány" észlelésekor azonnal a kamionos segítségére siettek, így sikerült megelőzni a tragédiát, nem történt baleset.

A járműmonstrumot megkülönböztető jelzés használata mellett biztonságos helyre kísérték, majd rendőrt hívtak - közölték, hozzátéve: az egyenruhások közösen navigálták a megfelelő forgalmi sávba és irányba a teherautót.

Kitértek arra is, hogy az eredetileg Lengyelországba tartó 61 éves sofőrt a sávlezárások és a terelések zavarhatták meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.