Erőszak

Meglőtték Robert Ficót! - videók

A kormány kihelyezett ülése után.

2024.05.15 15:39ma.hu

Az Új Szó híre szerint meglőtték Robert Fico szlovák miniszterelnököt a kormány nyitrabányai kihelyezett ülése után, a politikust helikopteren szállították kórházba - írja a Napunk.sk. A lövések a helyi kultúrház előtt dördültek el, amikor a politikus az emberek közé ment. Ficót legalább egy találat érte a hasán, állapota a legutóbbi hírek szerint súlyos.

Úgy tűnt, a kormányfő épp kezet fogott volna valakivel, amikor eldördült a lövés. A helyszínen három–négy lövést lehetett hallani. A feltételezett elkövetőt őrizetbe vették. A helyszínt és a környéket evakuálták. A parlament ülését felfüggesztették.

Lapértesülések szerint túl van az életveszélyen – erősítette meg több forrás is a Denník N-nek. Hasi, kéz- és lábsérülést szenvedett. Jelenleg a besztercebányai kórházban kezelik. A Pluska című lap szerint Ficót megműtik. A JOJ TV információi szerint Ficót egy 71 éves lévai férfi lőtte meg. A Markíza középkorú férfiről ír.

Ivan Korcok a miniszterelnök elleni támadást elfogadhatatlan erőszakos cselekménynek minősítette, és önmérsékletre szólított fel a bűncselekmény kivizsgálásáig. „Őszintén jobbulást kívánok neki. Bízom abban, hogy a biztonsági erők kivizsgálják ezt az elfogadhatatlan erőszakos cselekményt”.

Ha a kormányfő hosszabb orvosi ellátásra szorul, helyére valamelyik miniszterelnök-helyettes lép, ő hívja össze és vezeti a kabinet ülését. A négy miniszterelnök-helyettes közül nagy valószínűséggel Robert Kalinák (Smer) védelmi miniszter veheti át a kormányfői teendőket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.