Fizetős kalózszájt

Titkosított hálózatot indít a Pirate Bay

Megindult a Pirate Bay új, titkosított virtuális magánhálózatának (VPN) a tesztelése, ami a remények szerint meggátolja a szerzői jogvédőket a felhasználók zaklatásában.

2009.06.16 16:26ictpress

Az ingyenes letöltés híveinek csak egy dolog jelenthet akadályt, a szolgáltatásnak ára is lesz, havonta 5 euró. A VPN-t jelenleg 3000 tesztelő használja, és már 180 ezer jelentkező várja, hogy hozzáférést kapjon. A Pirate Bay reményei szerint egy hónapon belül elindulhat a szolgáltatás. Az illegális letöltők gyorsan elkeresztelték IPREDator-nak az új rendszert, a svéd IPRED szerzői jogi törvény után.

Az alkotók számításai szerint az IPREDator több mint egy hétköznapi VPN, mert semmilyen hálózati bejegyzést nem őriz meg, így nem lehet visszakeresni a felhasználókat. Eredetileg április elsején indult volna, de csak mostanra készült el a szolgáltatás. Habár a legutóbbi szerzői jogi tárgyalást elvesztették, a Pirate Bay alapítói tovább akarják folytatni a küzdelmet, írta meg a Register.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.