A pert elindító szervezetek honlapjai bedőltek

Visszavágó! Túlterheléses támadás a Pirate Bay pere miatt!

Túlterheléses támadások kezdődtek az IFPI nemzetközi zeneipari szervezet és az amerikai filmstúdiókat is képviselő MAQS ügyvédi iroda honlapja ellen, a Pirate Bay elleni szigorú ítélet kihirdetését követően.

2009.04.28 11:25ICTPress

A világ egyik legnagyobb fájlmegosztó oldalának, a Pirate Bay-nek az alapítóit egy év börtönbüntetésre ítélte és összesen három és fél millió dolláros bírság kifizetésére kötelezte az ügyükben eljáró svéd bíróság a közelmúltban, mivel elősegítették, hogy jogvédett tartalmak hozzáférhetővé váljanak a világhálón keresztül. 

A torrent oldal alapítóit beperlő szervezetek honlapjai ellen az ítélet kihirdetését követően túlterheléses támadások indultak. Az IFPI nemzetközi zeneipari szervezet oldalát már a múlt héten megtámadták, és akkora forgalmat generáltak a honlapon, ami egy időre megbénította, annak a működését. 

A per során az amerikai filmstúdiókat képviselő MAQS jogi cég oldala jelenleg is támadás alatt áll. "Az oldal működését beszüntettük, ameddig a támadások tartanak." - olvasható a honlapon. 

A támadások hírére megosztottan reagált a fájlcserélő közösség. "Nem így kell harcolni az internetezés szabadságáért."- írta az egyik hozzászóló a TorrentFreak.com, fájlcserével kapcsolatos híreket közzétevő oldalon, egy másik szerint pedig nem vetnek jó fényt rájuk a támadások. 

A Pirate Bay pere az ítélethirdetéssel még nem ért véget. Az alapítók jelezték, hogy fellebbeznek a döntés ellen, és az ügyben eljáró bírót elfogultsággal vádolták meg, mivel kiderült róla, hogy egy svéd szerzői jogokat védő szervezet tagja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.