Havi 5 euróért rejthetik el adataikat

Láthatatlanná tesz a Pirate Bay

Egy új törvény alapján kikérhetik a jogvédett tartalmakat megosztók adatit a szolgáltatóktól a szerzői jogok tulajdonosai Svédországban.

2009.03.26 09:05ictpress

A Pirate Bay a törvény hatályba lépésével egy időben indított szolgáltatása viszont elrejti azokat. Elrejti az IPREDator nevű alkalmazást igénybe vevők IP - címét a Pirate Bay nevű népszerű torrent oldal. A szolgáltatás a szerzői jogok megsértéséért beperelt honlap válasza a Svédországban április 1-én életbe lépő IPRED direktívára, amely a jelenleginél jóval szigorúbb előírásokat tartalmaz az internetezők adatainak megőrzésével és azok későbbi felhasználásával kapcsolatban.

Ezúttal nem ingyenes fejlesztésről van szó, hiszen havi 5 euróért rejthetik majd el adataikat a névtelenségbe burkolózó felhasználók, a most még zajló tesztelés azonban díjmentes. A béta-tesztre az email címünk megadásával iratkozhatunk fel, ám a készítők elmondása szerint legfeljebb 500 felhasználóra tartanak igényt, mielőtt elindítják a végleges változatot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.