"Ti tényleg külön alszatok?"

Külön ágyban jobb szexet?

A közös hálószoba, közös ágy egy pár életében teljesen egyértelmű, ugyanakkor egyre többen döntenek úgy, külön ágyon hajtják álomra a fejüket. Állítólag nemcsak a horkolás és fogcsikorgatás elviselése marad el, hanem a szex is jobb lesz.

2012.01.19 18:55ma.hu

A boldog egymásra találás után valóságos mennyországot jelent a közös ágy, a meghitt közelség a párok számára. Az esti szeretkezést aztán egy jó vagy kevésbé jó alvás követi.

Sajnos, a valóságban nem mindig ideális az az együtt alvás. Különösen, ha az ember megszokta, hogy van elég helye az ágyában, nem horkol mellette senki, nem csikorgatja a fogát és nem húzza le róla a takarót. Lassan kiderülnek az apró különbségek, amelyekből azonban lehetnek nagyobb problémák.

Van, aki éjjeli bagoly, más inkább korán fekszik, de előbb kel fel. Egy idő után a bosszantó különbségek felőrölhetik az embert. Talán nem csoda, hogy egyre több páros választja a külön ágyat, sőt, olykor külön szobát a pihentető alvás érdekében.

Nem kell azonban azt gondolni, hogy ettől a szexuális életük rosszabb. Sőt. Nemcsak a megfelelő alvást biztosítják maguk számára, hanem a izgalmasabb szexet is.

Akad pár, aki már a mézeshetekről hazatérve is külön ágyban és külön szobában hajtotta álomra a fejét.

A szexet sokkal izgalmasabbnak találják úgy, hogy nem osztoznak közös ágyon - a hangulatuktól függ, hogy mikor és hol szeretkeznek, nincs meg a "kötelező esti program", amelyet a közös ágy "diktál". Élvezik a szexet és az azt követő kis beszélgetést, majd egyikük távozik a másik szobájából.

Bizonyos esetekben az egyik vagy a másik fél alvásproblémái, esetleg komoly hátfájdalmai egyenesen indokolják a külön ágyban alvást. Ha valaki túl sokat mocorog éjszakánként, az szintén állandóan felébreszti a partnerét - az eredmény pedig az, hogy másnap mindketten kialvatlanok és ingerültek.

A rossz alvás és a stressz fokozódása aztán a szex iránti érdeklődést is kiolthatja. Kapcsolatszakértők szerint a külön alvás olykor a partnerek közti konfliktus elkerülésében is segít.

A közös hálószoba ugyanis igen gyakran forrása a konfliktusoknak. A viták is gyakran este, az ágyban kezdődnek. "Számos pár számára a külön alvás visszahozza a randizási időszak élményét - ez teszi izgalmasabbá a szexet. Nincsenek állandóan együtt, ezért a vágy sokkal inkább hajtja őket. Akármilyen hihetetlen, a külön ágy és külön szoba erősítheti a fizikai közelséget" - mondta el Denise Knowles párkapcsolati szakértő.

Azoknál a pároknál persze, akiknél eleve probléma van a kapcsolatban, a külön szoba valóságos éket ver a két fél közé - olyan területté tenni a külön szobát, ahová a partner nem léphet be, rossz ötlet és a másik véglet. Csak a kapcsolat további romlásához vezet - tette hozzá a szakember.

Az is bizonyos, hogy sokan néznek furcsán arra a párra, aki megemlíti, hogy külön ágyban alszik. Mégis, sokak számára ez jó megoldás lehet, ha a közös alvás több szempontból sem jótékony rájuk nézve.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.