77 grammnyi igazság egy HK416-osból

Az utolsó dolog, ami átsuhant Oszama bin Laden agyán

Fény derült a különleges erők közösségének legnagyobb titkára; nevesen, hogy milyen típusú fegyver végzett az Al-Kaida vezérével.

2011.05.12 23:06Konrád - ma.hu

Két katonai felszerelésekkel foglalkozó blog - belsős forrásokra hivatkozva - is a jól bevált Heckler & Koch 416-os karabélyt jelölte meg, mint az USA bosszújának eszközét.

Noha az amerikai hadsereg nem fedte fel hivatalosan, hogy a “fókák” milyen felszereléssel indultak akcióba, mind a Military Times Gear Scout mind a Soldier System a német gyártmányú, sok országban rendszeresített fegyvert nevezete meg.

“Most beszéltem egy SOCOM (a különleges műveletek parancsnoksága) veteránnal,” állítja a Military Times “Azt mondta a SEAL-ek Vörös csapata, ami betört Oszama hálószobájába HK416-osokat használt.”

A Soldier System hozzátette, hogy bin Laden-t “német technikával lőtték ki - egy HK416-ossal, amire már kezdettől fogva gyanakodtam.”

A SEAL közösséghez közel álló informátor szerint ezek a jelentések “kóserek”. Persze hozzátette azt is, hogy a kommandósok esetleg többféle fegyvert is magukkal vihettek.

A HK - amely nem kommentálta rögtön a jelentéseket - úgy írja le a harceszközt, mint a tökéletes SEAL fegyvert. 5,56 mm-es lőszert használ, tökéletesen működik - még azután is, hogy víz alatt szállítják és nem száradt meg teljesen, valamint akár 20 000 lövést is le lehet vele adni anélkül, hogy a pontosságából jelentősen veszítene.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.