A parti őrség mentette ki

Képekkel! Jól van a túlélő, akit Japánban a földrengés után 3 héttel találtak

Speciális mentőszemélyzet mentett ki egy túlélőt Fukusimától észak-keletre.

2011.04.02 14:26ma.hu

Péteken, Kesennuma partjaitól közel 2 kilométerre fedezte fel a Japán Parti Őrség, hogy egy barna kutyát az uszadék tetején visz a víz. A nőstény ebet egy speciális mentőcsapat mentette ki a Japánt sújtó, Richter-skála szerinti 9-es erősségű rázkódás után három héttel.

Fotó: asahi.com


Fotó: asahi.com

A kutyát mentőcsónakkal segítették le arról a háztetőről, melynek tetején úszott az óceán vizén. A túlélő állapota elfogadható, nyakörvvel rendelkezik. A mentés után kapott vizet, kolbászt és kutyakekszet.

A mentést követően az állatot az állami állatjóléti központban helyezték el. A menhely szakembere szerint alig kerültek ide az elmúlt 3 hétben állatok, és még kevesebb gazda kereste jószágát.

A vadállatok esetében sokkal jobb a helyzet, ugyanis úgy tartják, hogy ők megérzik a közelgő cunamit, ilyenkor elmenekülnek biztonságosabb helyre, azért sem találni sok vadállat tetemet egy-egy szökőár után.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.