Kicsit hazament

Japán: túlélőt találtak 8 nappal a földrengés után

Túlélőt találtak Japánban a romok alatt, 8 nappal az országot sújtó hatalmas földrengés után.

2011.03.19 06:27MTI

A korábbi hírekkel ellentétben nem a romok alatt élte túl a katasztrófát az a fiatalember, akit szombaton, 8 nappal az országot sújtó hatalmas földrengés után találtak meg egy félig leomlott házban a japán katonák.

A "túlélő" megtalálása nagy szenzációt keltett a médiában. A japán haderő eredetileg azt közölte, hogy katonák szombaton élve találtak egy fiatal férfit egy részlegesen összeomlott ház alatt Keszennuma városában, Mijagi prefektúrában: az illető sokkos állapotban volt, nem tudott beszélni, s kórházba vitték.

"A kórházba szállításkor azonban egy tűzoltó ráismert, s közölte a mentésben résztvevőkkel, hogy az illető már egy hete egy menekültközpontban élt" - pontosította a korábbi közlést egy katonai szóvivő. A Jiji japán hírügynökség szerint a férfi ideiglenesen ment vissza házába, ahol azután két katona rátalált.

A múlt hét pénteki természeti csapásban több mint 17 ezren haltak meg, illetve tűntek el Japánban. A romok alatt élve talált túlélők száma nagyon csekély, mert a 9-es erősségű földrengést több méter magas hullámokkal érkező cunami követte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.