Így nevelünk mi - De hogyan is?

Videóval! Büntiszék és ölelés: Szuperdada kerestetik!

A külföldön oly népszerű Szuperdada után a magyar bébicsőszöknek is megadatott a lehetőség, hogy bebizonyítsák, ők a legszuperebb dadák. Showműsor a javából: a gyerekek nemcsak kamera előtt rosszcsontok!

A jelöltek - Ki lesz a magyar Szuperdada? képgaléria

2011.02.24 14:29sagi - ma.hu

A legtöbb ember izgatottan várja gyermeke születését, és persze mindenki meg van győződve róla, hogy az ő nevelési módszerei a legjobbak. Aztán a valóság kiábrándító: nemcsak a szomszéd Pistike vágja a földhöz magát fülsiketítő üvöltéssel az áruház közepén, nemcsak a játszótéri Julcsi találja meg az összes tócsát hazafelé, és nemcsak a kollégánk gyereke az, aki 3 évesen már az egész családot egyfajta minidiktátorként irányítja.

Az Angliában népszerű Szuperdada sorozatból már a magyar nézők is jól ismerhetik Jo Frost technikáit, amelyekkel nemcsak az egyszerűen rossznak titulált gyerekeket tartja kordában, de a legszélsőségesebb viselkedési problémákat is látszólag könnyedén oldja meg.

Fő fegyvere a következetesség, nevelési elveit a büntetés-dicséret rendszerének megfelelő alkalmazása alapozza meg, és minden alkalommal azon igyekszik, hogy ne csak a "tünetet" kezelje, hanem felderítse a problémák valódi okait - ha kell, még a szülőket is neveli, sőt, őket neveli csak igazán.

A jelöltek (Részletesebben: KATT a képre!)


A LifeNetwork TV a sorozat sikerén felbuzdulva most úgy határozott, egy heti rendszerességű valóságshow keretén belül megkeresi a magyar Szuperdadát.

Az előzetes válogatás után végül hét nő és két férfi került a csapatba, akik között van egészen fiatal, ám lelkes bébiszitter, és van olyan apuka, aki 7 gyermek felnevelése alapján gondolja úgy, számára nincs lehetetlen kihívás.

Pedig most alaposan próbára lesznek téve, a 3x3 fős dadacsapatoknak igazi ördögfiókákból kell angyali gyerekeket varázsolniuk - mondta el Cs. Kiss Zsuzska, a műsor kommunikációs menedzsere a ma.hu-nak.

A 4 éves Áron káromkodik, mint egy kocsis, és végtelenül agresszíven viselkedik szüleivel szemben, a 3,5 éves Zéténynél a dadáknak nemcsak az extra energiákat kell valahogyan levezetniük, de meg kell oldaniuk evésfóbiáját is: a gyermek 8 hónapos kora óta kizárólag pépes ételt hajlandó megenni, azt is csak nagy harcok árán.

Aki pedig azt hinné, hogy a bájos nevű Málnával lesz a legkönnyebb a dolga a bébicsőszöknek, nagyon téved: a 3 éves kislány valahogy úgy képzeli el, hogy a szülei csak "felesleges mellékszereplők" az életében, és ha úgy gondolja, hogy január közepén rövidujjú pólóban akar oviba menni, nincs az a felnőtt, aki meggyőzi a kabát fontosságáról.


Szóval kihívás akad itt rendesen, és a 3-3 dadának nemcsak egymáshoz képest kell bebizonyítania, hogy az ő módszere a leghatékonyabb.

Minden héten egy négyfős zsűri dönti el, mennyit haladtak a legutóbbi rész óta, közülük ketten szakmai szemmel nézik a dadák ténykedését, Pécsi Ildikó és Schobert Norbi pedig gyakorló szülőként, illetve nagymamaként bírálja majd el a bevetett technikák eredményességét, miközben egy zsűritől független szakértő a nézőknek is segít elmagyarázni, hogyan alkalmazhatók ezek a trükkök a saját gyermekük nevelésében.

Az 5 részből álló reality-show február 24-én este 6-kor indul a LifeNetwork TV csatornáján, és hetente egyszer láthatjuk az összefoglalókat.

És hogy ki lesz végül az Ország Szuperdadája? Ez a zsűrin, a nevelt családok tagjainak szavazatán és persze a nézői szavazatokon is múlik, a végső döntés pedig tényleg csak a nézők kezében lesz.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.