Nagyot üt majd az iron Lady?

Nem tetszik a családnak a Thatcher-film

Nem tetszik Margaret Thatcher családjának az egykori brit kormányfőről készülő film forgatókönyve - számolt be róla a The Daily Telegraph online kiadása.

2011.02.13 19:27MTI

A telegraph.co.uk értesülése szerint Thatcher hozzátartozói azt kifogásolják, hogy a film demenciában szenvedő, magában beszélő nőként mutatja be a Vasladyt, aki megbánással gondol vissza életére és politikai karrierjére.

A Pathé produkciós cég igazgatója, Cameron McCracken elismerte, hogy a film "a közelmúltban játszódik, és Thatcher asszony rendkívüli pályafutásának győzelmeire és mélypontjaira is visszatekint".

Ugyanakkor hozzáfűzte: "Ez az alkotás a hatalomról és annak áráról szól. Ebben az értelemben bárkiről szólhat, akinek valaha összhangba kellett hoznia a magánéletét és a közszereplői karrierjével."

A The Iron Lady (A Vaslady) című film forgatási munkálatai már január végén elkezdődtek. Nagy-Britannia egyetlen női miniszterelnökének szerepét az Oscar-díjas Meryl Streep játssza, aki a minap a brit parlamentben a jelenlegi kormányfő és a képviselők vitáját végighallgatva készült a szerepre.


Thatcher 1979-től 1990-ig töltötte be a brit kormányfő tisztét. Kemény gazdasági és szociális politikájával kivezette Nagy-Britanniát a gazdasági válságból. Ugyanakkor kritikusai szemére hányják, hogy neki köszönhetően vált a brit nemzet érzelemszegény, teljesítményorientált társadalommá.

A produkció felidézi az 1982-es falklandi válságot is, amelynek megoldása 1983-ban hozzásegítette a konzervatív pártot vezető Thatchert újraválasztásához.

Az elmúlt években többnyire aggasztó hírek érkeztek a ma már 85 éves volt miniszterelnök egészségi állapotát illetően. Thatcher a lánya szerint demenciában szenved és több kisebb stroke-on is átesett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.