Margaret Thatcher végre elégedett lehet

Mamma mia: Meryl Streep lesz a Vaslady!

A Margaret Thatcher brit miniszterelnök életéről szóló film címszerepéről tárgyal Mery Streep - értesült a Hollywood Reporter.

2010.07.01 16:57MTI

A készülő brit produkcióban Jim Broadbent alakítaná Thatcher férjét, Denist. A filmet a hírek szerint Phyllida Lloyd rendezi, a történet pedig 1982-ben játszódna és azt mutatja be, miként védte meg karrierjét a politikus a falklandi háború előtti 17 napban.

A háború két és fél hónapig tartott, s fordulópontot jelentett Nagy-Britannia első és mindmáig egyetlen női miniszterelnökének pályájában.

A konfliktus után népszerűsége kétszeresére nőtt és másodjára is megválasztották.

A film forgatókönyvét Brian Fillis írja, a produceri teendőket Damien Jones látja el. Lloyd és Streep már dolgozott együtt, a Mamma Mia! című musical 2008-as filmadaptációja világszerte több mint 600 millió dollárt hozott a pénztáraknál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.