Tudták, hogy baj lehet, de nem akartak abortuszt

Rákóczi Feri lányáról az elején lemondtak az orvosok

Kevésen múlt, hogy egyáltalán megszületett Panna, a népszerű műsorvezető lánya - Rákóczi Feri kedvesének abortuszt javasoltak, de a pár nemet mondott.

2010.12.09 12:29Fotó: bevezetem.hu

Három évvel ezelőtt komoly dráma zajlott le Rákóczi Feri családjában, melyről nemigen beszél a műsorvezető. Első gyermeküket várták, amikor az orvosok közölték velük, jobb lenne a kicsit elvetetni. A fogantatás első heteiben ugyanis Judit erős antibiotikumokat szedett, ezért esély volt rá, hogy a kislány nem lesz egészséges.

Feri és párja azonban nemet mondott az abortuszra. Ma már tudják: jól tették. De akkor nem mindennapi küzdelmeken mentek keresztül - adta hírül a Hot! magazin.

Kapcsolatuk 2007 nyarán kezdődött, januárban pedig már beszélgettek a babavállalásról. Márciusban Kambodzsába repültek a barátokkal, gyermekük ott fogant meg.

Judit nem tudta, hogy nyolc hónap múlva anya lesz. Megbetegedett: fogfájással indult a problémája, majd csonthártyagyulladás lett belőle, melyre erős antibiotikumokat szedett - tudta meg a Hot!.

Fotó: tv2.hu

Rohamokban tört rá a fájdalom, remegett a hőség ellenére. Azt mondta, kővel üti ki inkább a fogát, mert belehal a fájdalomba. Egy helyi rendelőben végül megvizsgálták, de azt mondták neki, semmi baja.

A fájdalom nem szűnt meg, hazafelé a 9 órás repülőúton már az ablakba verte a fejét, illetve bevett két erős fájdalomcsillapítót, Daedalont, és ráivott egy pohár bort, így legalább aludt egy ideig - írja a Hot! magazin.

Magyarországon azonnal megoperálták Juditot, aki akár szívödémát is kaphatott volna. A megpróbáltatások után a genetikusok abortuszt javasoltak neki, mikor kiderült, hogy terhes. Azt mondták: túl nagy a kockázat.

Rákóczi Feri felesége felhívta Czeizel Endrét, aki az ország legjobb genetikusához irányította, Dobos Matildhoz. Ő megállapította, hogy bár van 52 gyógyszer, amely kifejezetten káros a magzatra, de - mivel Judit tudta, mit és mennyit vett be -, kiderült, hogy ő nem szedett ilyeneket.

Még a családdal sem mertek beszélni állapotáról addig, míg nem volt meg a 16 hetes, első kötelező genetikai vizsgálat. A környezetük jóval később tudta meg, hogy gyermekük lesz.

Megvolt a rizikója, hogy Panna genetikai betegséggel születik. Judit végig azt mondogatta magának, hogy ennek a gyermeknek egészségesnek kell lennie. Riasztó volt mindezt megélni, de ma már boldogok, hogy nem vetették el a lányukat - írja a Hot! magazin.

Rákóczi Feri kitöltötte a szex-tesztet

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.