Embertelenség a nézettségért

Durván alázzák a villalakókat - és még nincs vége!

Unalomtól tartottak korábban a ValóVilág nézői, mert szigorú etikai szabályozással engedték csak adásba a versenyt. De nem unatkozik senki, csak kérdés: megéri ennyire megalázkodni a győzelemért?

2010.12.08 14:29ma.hu / Napi Ász

Néhány héttel ezelőtt még azon morfondírozott mindenki, vajon mi fogja a képernyő elé vonzani a nézőket, miután a médiahatóság minden eddiginél szigorúbb erkölcsi és etikai szabálykönyvet követelt meg az RTL Klubtól a Való Világ 4. szériájának engedélyezéséhez.

Érthető is volt az aggodalom, hisz a korábbi valóságshow-k után már nehéz lett volna fokozni az érdeklődést, amit már eddig is csak számos erkölcstelen jelenettel, és főként a kiskorúakra is káros szituációkkal tudtak fenntartani.

Az RTL Klub azonban elfogadta a feltételt, a valóságshow-t csak nagy veszteségek árán lehetett volna lefújni, úgyhogy a szereplők aláírták a szerződést, hogy tisztességesen fognak viselkedni, nem lesznek a képernyőn cicik, fenekek, csak ahol feltétlenül szükséges, és azt is legfeljebb az éjszakai összefoglalókba vágják be.

Újabb áldozat érkezik a Villába (Fotó: rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence)


De arra valószínűleg nemcsak a nézők, hanem a szereplők sem gondoltak még álmukban sem, ami ezek után rájuk várt és még várni fog. Ha a szexualitás tabu lett, akkor más módszerrel kell meghökkenteni a nézőket: például mesterségesen generált egészségügyi problémákkal.

Ebből már hétfőn ízelítőt kaptak a lakók, amikor azt a feladatot kapták, hogy annyi tejet igyanak meg, amennyit csak tudnak. A versenyzők amúgy sem voltak túl jó passzban fizikailag, mivel a túlzásba vitt dohányzás miatt egyik pillanatról a másikra fel kellett hagyniuk minden egészségtelen szokással, és ez eleve megviselte a nikotinfüggőket, no meg a napok óta tartó dorbézolást követő alkoholelvonás is hirtelen jött nekik.

A tej azonban még egy erős fizikumú embert is megvisel nagy mennyiségben, úgyhogy a villalakók kínjukban nem tehettek mást, mint mindenhová kisvödörrel a kezükben közlekedtek, időnként abba ürítették ki megviselt gyomruk tartalmát, de az se járt jobban, akire a hasmenés tört rá: megalázó volt, amikor a vécén ülve az egyik játékosra társai folyamatosan rányitották az ajtót és sürgették dolga befejezésére.

Akinek már ez is kiverte a biztosítékot, az jobb, ha a jövőben messzire elkerüli a Való Világ közvetítéseit, hisz a Napi Ász értesülése szerint ez még csak a kezdet, a külföldi valóságshow-kban még durvább és még megalázóbb feladatok vártak a versenyzőkre.

Ha hinni lehet a híreszteléseknek, itthon is előfordulhat olyan kínzás, amit külföldön már megtapasztaltak a kukkolóshow szereplői: kérdésekre kellett felelniük, ám rossz válasz esetén áramütéssel büntették őket, és volt, akit több napra bezártak egy kartondobozba, amin csak pár szellőzőlyukat vágtak ki.

Vajon megéri mindez néhány millióért és a múlandó hírnévért?

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.