Már tudjuk, hogy mi hiányzott...

Egy adás, egy pénisz- Elindult a Való Világ 4!

Alapvetően dögunalom uralta a ValóVilág első műsorát, és ami igazán fájó: a negyedik széria elindításával újabb nettó fél évre oldotta meg az RTL Klub főműsoridejének kitöltését.

2010.11.22 09:30ma.hu/ fotó: sajtoklub.tv/Bársony Bence

Az első műsornál minden esetre jóval többre lesz szükség, ha a megszokott milliós nézettséget ott is akarják tartani a képernyő előtt.

Micsoda huszárvágás rögtön egy botránnyal indítani, pedig még egyetlen villalakóval sem ismerkedhetünk meg. A csatornának nyitásként sikerült rehabilitálnia Stohl Andrást, aki különös szimbiózisban él a ValóVilággal: az első széria kezdése előtt nem sokkal is súlyos autóbaleset szenvedett tökrészegen, napokig mesterséges kómában tartották, idén májusban pedig kissé tovább fejlesztve magát már ittasan és bedrogozva karambolozott. Áldozata a mai napig nem épült fel teljesen.

Lilu és Stohl András a Való Világ 4 első adásában (fotó: sajtóklub.tv/ Bársony Bence)

Stohl egyébként saját bevallása szerint sem tartja sokra a műsort. 2007-ben a Magyar Narancsnak adott interjújában eképp fogalmazott:

Magyar Narancs: Azért a Való Világ már igazi állatkísérlet volt, emberekkel. Szerintem erre kellett gondolnia néha, akár az eufória kellős közepén is.

-Stohl András: Akkor nem. Egyébként persze hogy voltak olyan gondolataim, hogy ez egy nagy népbutítás, amelyben én részt veszek. És ettől, ha belegondoltam, nem éreztem nagyon jól magam. Ezért inkább nem gondoltam bele, mert akkor rossz kedvem lenne, és nem tudnám csinálni. (...)

Magyar Narancs: Ha ma kérnék föl a Való Világra, elvállalná?

- Stohl András: Szerintem el. Ahogy én magamat ismerem...

Legalább emberismerete tökéletes. Kár, hogy szellemileg viszonylag ritkán sikerült felnőnie a műsorvezetéshez: élő adás ide, féléves képernyő stop oda, elég nehéz értelmezni a következő szócsokrot: „Bármilyen műfajú dráma”

Még szerencse, hogy Lilu nem képzett erős kontrasztot a színpadon. Elsősorban akkor nem, mikor a „fantasztikus, heroikus és gigantikus” kifejezéseket sikerült egy mondatba préselnie. És ebben a pillanatban még mindig nem történt semmi néhány valóságshow-veterán bevonulásán kívül.

A mélypontot talán a hálóruhák megvizsgálása jelentette: Lilu Benkő Dániel jégeralsóját egy tésztaszedővel cipelte körbe. Mert tésztaszedő általában mindig kéznél van. Éljen a spontenaitás!

És sajnos a továbbiakban lesz még lejjebb is, hiszen csak ezután következnek a valódi szereplők, akik majd mindent meg-, és kitesznek élő adásban, hogy hírnevet szerezzenek. Hogy ott lehessenek a bulvárlapok címlapján, hogy végighaknizhassanak néhány műsort, hogy végre történjen valami az életükkel. Hogy majd a médiában dolgozhassanak egyszer. Hiszen ezt leszámítva számukra nincsen más csak a nyomor, és a kilátástalanság.

Az RTL Klub pedig egy lehetőséget nyújt nekik. Mindössze egyet. Amit meg akarnak mind ragadni, mert ezúttal végre nem kell tehetség, sem tudás. Csak némi gátlástalanság, exhibicionizmus és törtetés. Ezért azonban nem ők a hibásak elsősorban, hanem a műsor, ami lehetőséget nyújt mindehhez. De mint tudjuk, a lét a tét, amiért érdemes küzdeni. Legalábbis a több ezer (tízezer?) jelentkező szerint.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.