Terroristák pályáznak a brit trónörökösre

Harry herceg az Al-Kaida fő célpontja

A brit uralkodóház trónörököse, Harry herceg áll az Al-Kaida halállistájának első helyén - állítja egy nemrégiben elfogott és a vallatásnak engedő terrorista.

Jó parti: a sármos Harry herceg képekben! képgaléria

2010.10.04 18:29ma.hu

Megduplázták a brit trónörökös, Harry herceg személyi védelmét, mert kiderült, ő a rettegett iszlám terroristaszervezet, az Al-Kaida első számú célpontja. A brit biztonsági szolgálat szerint különösen nagy a veszély, mert az arabok összefoghatnak az ír terrorszervezetekkel, így indokoltnak tűnik, hogy Harry herceg minden lépését fegyveres katonák vigyázzák, és bárhová is megy, árnyékként követik őt.

A terrorelhárítás szerint az életveszélyes fenyegetés nemcsak nála, de az egész angol királyi családnál a „küszöbön áll”. Az információ egy kihallgatás alatt megtört terroristától származik, aki kiadta a titkosszolgálatnak azt a listát, amely az Al-Kaida célpontjait tartalmazza.

A 36 éves, német állampolgárságú Ahmed Sidigit az Al-Kaida képezte ki, a kihallgatások során viszont mindent bevallott, többek közt azt is, hogy nagyszabású, úgynevezett Mumbai-stílusú terrorakciókra készülnek Angliában, Franciaországban és Németországban.

A terroristák hadiszállásaként az Eiffel-tornyot és a berlini Brandenburgi-kapunál lévő 5-csillagos Hotel Adlont nevezte meg, a tervezett célpontokként pedig a londoni Tower mellett Párizsban a Notre Dame-ot, Berlinben az új központi pályaudvart és a TV-tornyot említette. Bár az Eiffel-tornyot már kétszer kiüríttették a terrorfenyegetés miatt, most egyre jobban úgy tűnik, a 2004-es és 2005-ös madridi és londoni támadások után valóban ez lesz a következő nagyszabású akciójuk.

Az emberi célpontok közt vezető Harry herceg azért érdemelte ki a terroristák kitüntetett figyelmét, mert korábban hivatásos katonaként Afganisztánban vett részt titkos küldetésen, a szórakozást kedvelő életmódja pedig önmagában is szálka a puritán erkölcsöket valló iszlám fanatikusok szemében.

Az, hogy egyszerre katona és az uralkodóház tagja is, csak még inkább növeli a „népszerűségét” - mondta el egy királyi házhoz közeli forrás. Az eddigi feltételezéseket a most elfogott és kihallgatott Sidigi maximálisan megerősítette.

A 26 éves herceg - aki sorrendben a harmadik a brit trónöröklési ranglétrán - nehezen viseli a megerősített testőrséget, mert már a korábbi 3 biztonsági őr mellett is szinte lehetetlen volt neki szabadon élni, a 6 fegyveres viszont még a maradék magánéletét is elveszi.

Egyúttal figyelmeztették Harry herceget arra is, hogy ezentúl csökkentse a nyilvános szórakozóhelyeken történő megjelenést, és kerülje el azokat a helyeket, amik szinte vonzzák a terroristákat.

Eközben Károly herceg és felesége, Camilla Indiában tett látogatást a hétvégén, ahol már a kiemelt szintű biztonsági szabályokat alkalmazták a védelmükben.

Harry herceg visszavágyik Afganisztánba

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.