Nem szakítanak meg miatta műsort...

Törölték Harry herceget a breaking halállistáról!

A BBC a brit királyi család öt tagját törölte arról a listáról, amely azon személyiségek nevét tartalmazza, akiknek halálakor megszakítják a közszolgálati rádió betervezett műsorait.

Jó parti: a sármos Harry herceg képekben! képgaléria

2010.02.22 13:30manna.ro

A BBC a brit királyi család öt tagját törölte arról a listáról, amely azon személyiségek nevét tartalmazza, akiknek halálakor megszakítják a közszolgálati rádió betervezett műsorait.

A "lefokozott" személyiségek között található Harry herceg is, Charles trónörökös és az elhunyt Diana hercegnő kisebbik fia.

A Mail On Sunday beszámolója szerint ugyanígy lekerült a listárül Anne herceg és Wessex grófnője, valamint Andrew és Edward hercegek.

A BBC eddigi protokollja "kettes kategóriába" sorolta őket, akiknek halála breaking news-t jelent, megszakítják az adást, és a halálhír mellett előre gyártott dokumentumműsorokat sugároznak.

A BBC most megszüntette ezt a listát, tagjait pedig átsorolta az "egyéb hírességek" kategóriájába, akiknek halála jelentős eseménynek számít, illetve "gyors és megfelelő sajtóreagálást" von maga után.

A megszüntetett listán szerepelt a jelenlegi miniszterelnök, Gordon Brown, David Cameron ellenzéki vezető, valamint Barack Obama, az Egyesült Államok elnöke.

Egyéb hírességnek számít továbbá Mohamed Ali, Lech Walesa, Bob Dylan, Camilla, Charles herceg neje, a canterbury-i érsek és a pápa, a dalai láma, Margaret Thatcher, Nelson Mandela, Tony Blair, Nick Clegg, Sir John Major és Mihail Gorbacsov.

Egyes kategóriájú celeb, aki halálakor reális breaking news-t érdemel, Erzsébet királynő és férje, Fülöp, a trónörökös Károly herceg és szintén trónörökös, nagyobbik fia, Vilmos.

Harry herceg visszamegy a háborúba?

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.