Veszélyes sport a lovaspóló!

Harry herceg a lóval együtt bukott le

Harry herceg leesett a lóról, de szerencsére nem lett semmi baja.

2010.02.01 14:47MTI

A brit trón harmadik számú várományosa - Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő másodszülött fia - Barbadoson, egy jótékonysági célú lovaspólómeccsen kötött ki a pálya gyepén.

A BBC hétfőn sugárzott felvételén látszik, hogy a 26 éves herceg hátasával túl szűkre mértezett egy lendületes jobbkanyart, és a ló elcsúszott. Harry - a brit hadsereg hadnagya, a királyi légierő jövendő helikopterpilótája - rutinos mozdulattal gurult el a szintén elzuhanó ló közeléből, és azonnal lábra pattant, dühösen öklözve egyet a levegőbe. A lovaspóló iránti rajongással Károly herceg oltotta be két fiát, Harryt és a 28 éves Vilmost.

A 62 éves trónörökös azonban maga már öt éve felhagyott e sajátos, nem teljesen veszélytelen sporttal, amelyet négy évtizedig űzött. Károly lovaspólókarrierje sem volt mentes balesetektől: 2001-ben például, egy belemenés után a ló megbotlott és levetette hátáról a trónörököst, majd rá is esett. Károlyt, aki rövid időre eszméletét is vesztette, mentővel vitték kórházba, de ott kiderült, hogy nem szenvedett súlyosabb sérülést.

Tíz évvel korábban azonban valóban súlyos balesetet szenvedett lovaspóló közben: egy szerencsétlen esés következtében szilánkosan tört a jobb keze, amelyet hónapokig kezelni kellett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.