Inkasszózta az APEH a fitneszguru számláját

Adózűrbe keveredett Norbi

Schobert Norbi már megint összeakasztotta a bajszát a hatóságokkal, ezúttal az APEH-hel gyűlt meg a baja. A hivatal pár napos késés miatt már leemelte a tartozást a számláról.

2010.09.02 09:02ma.hu / Velvet

380 ezer forintot emelt le az APEH Schobert Norbi egyik cégének számlájáról, az aktuális adóval mindössze 2 hetes elmaradásban volt a fitneszguru. Az update-mozgalomról elhíresült sport- és üzletember a Velvetnek elmondta, időközben rendezték a hátralékos összeg sorsát, amely a könyvelő szabadsága miatt késett.

Arra álmában sem mert gondolni, hogy néhány napos adófizetési késedelem miatt már felkerül az APEH honlapjára a neve. Az adóhatóság oldalán ráadásul már azt lehetett olvasni, hogy végrehajtási eljárást indít az Update Café ellen, és bele fog telni pár napba, míg az időközben rendezett befizetés hatására lekerülnek a „feketelistáról”.

Norbinak egyébként nem ez az első adózűrje, 2009-ben egy másik vállalkozásával is elmaradása alakult ki, amit azzal magyarázott, hogy a rengeteg kintlévőség miatt nem volt miből befizetni az áfát.

Fotó: norbi.hu

Tény, hogy a jelenleg is hatályos adójogszabályok szerint nemcsak a tényleges bevétel után kell adózni, hanem a kiszámlázott követelések áfáját is be kell fizetni, függetlenül attól, hogy ez a bevétel bekerült-e az adott cég számlájára vagy sem. Norbi szerint „nem lenne semmi baj, ha csak azután kellene adóznia az embernek, amit megkeresett” – írja a Velvet.

A fitneszgurunak amúgy is rendszeresen meggyűlik a baja a különböző hatóságokkal, legutóbb ez év elején a versenyhivatal bírságolta meg 3 millió forintra, mivel hamisan állította, hogy az Update-termékektől fogyni lehet, emellett nem volt teljes mértékben igaz, hogy szénhidrátmentes lisztből készülnek, és hogy a cukorbetegek is fogyaszthatják csökkentett szénhidráttartalmuk miatt.

A GVH a bírság kiszabásakor azt is figyelembe vette, hogy a reklámokban hibásan, rövidítve jelent meg az Update márka és módszer elismeréseként adott DrNatura Egészség Világdíj, amivel a hivatal szerint megtévesztették a fogyasztókat.

Schobert Norbi lebukott

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.