Fia segítette az asszonyt, míg el nem hunyt

Takarítana - Daróczi Dávid barátai tartják el az édesanyját?

Már többször hírt adtak róla a lapok: nehéz helyzetbe került Ica néni, Daróczi Dávid egykori kormányszóvivő édesanyja - Fia segítette őt anyagilag, ám mióta meghalt, alig tud megélni az asszony. Dávid barátai azonban nem hagyták magára.

2010.06.16 08:45ma.hu

Daróczi Dávid erején felül segítette édesanyját minden hónapban, ám mióta meghalt, a gyászoló asszonynak igen nehéz a megélhetés is - biztosan nem kerül azonban utcára, erről az egykori kormányszóvivő barátai is gondoskodnak - árulta el Ica néni egy közeli ismerőse.

Elmondása szerint több barát is jelentkezett, és felajánlották neki segítségüket, így a szívbeteg asszonynak nem egyedül kell előteremtenie a lakása bérleti díját és a rezsit. Úgy állapodtak meg, a segítség addig tart, amíg Ica néni igényt tart rá. Dávid édesanyja könnyekig meghatódott, és felajánlotta segítőinek: bármikor elmegy hozzájuk takarítani - adta hírül a Napi Ász.

A közelmúltban több lap is beszámolt róla: lassan kenyérre sem telik Daróczi Dávid egykori kormányszóvivő szüleinek. Édesapja, Choli Daróczi József amellett sem igen tud megélni jövedelméből, hogy még tanít is nyugdíja mellett.

Az idős költő máról holnapra tengeti életét, akárcsak Ica néni, a volt felesége. Fiuk anyagilag segítette őket, halála óta nehéz a helyzetük.

Choli bácsi a volt kormányszóvivő üzlettársaitól megkaphatja az üzletrészét, amely közel két és fél millió forint, de az eljárás időbe telik, a számlákat pedig addig is rendezni kell valamiből.

A hírek szerint Daróczi Dávid hagyatéki tárgyalásán világossá vált, hogy 7 millió forintos személyi kölcsönt hagyott maga után a volt kormányszóvivő, melyet 2015-ig kell visszafizetni.

Ezzel szemben csupán alig több mint 2 millió forint áll, melyet a kommunikációs cég fizet ki Dávid örököseinek, és az ingóságok, melyek a férfi után maradtak.

Choli bácsi elmondta, fogalma sincs, miből fizesse ki a különbözetet, hiszen 5 milliót sem tud előteremteni.

Ica néni Daróczi Dávid egykori osztálytársának lakásában él, de a rezsiköltségeken túl semmire sem marad pénze.

Összehozta a gyászoló szülőket fiuk halála!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.